GPX- en KML-bestanden importeren

Tracks en waypoints importeren in Gaia GPS. (Voor het uploaden naar gaiagps.com, zie: GPX- en KML-bestanden importeren via gaiagps.com )

In dit artikel:

E-mail
  • E-mail een GPX- of KML-bestand naar jezelf als een attachment
  • Open die e-mail in de Apple-app "Mail"
  • Druk lang op de bijlage, en kies "Openen in Gaia GPS"

Opmerking: telkens wanneer u een bestand importeert in Gaia GPS, wordt een nieuwe map aangemaakt . Om alle ingevoerde tracks in het menu opgeslagen tracks te tonen, volg je de aanwijzingen hier .
Dropbox
  • Download de Dropbox-app op je iPhone of iPad
  • Open het GPX- of KML-bestand in de Dropbox-app
  • Druk op het pictogram voor delen
  • Tik op de knop "Open in..."

• Kies "Gaia GPS" uit de mogelijke apps.

iTunes

(iTunes versie 6.4 of hoger):

• Sluit je apparaat aan op je computer met een USB-kabel
  • Open iTunes
  • Selecteer je apparaat in het menu boven in het iTunes-venster
  • Selecteer het tabblad 'Apps' boven in het scherm
  • Scroll naar beneden en selecteer Gaia uit de app-lijst "Bestandsdeling" onderaan
  • Sleep je imports naar de Gaia-map op het hoogste niveau
  • Start Gaia op, en het programma zal je vragen om de bestanden te importeren
Opmerkingen:
Gaia GPS heeft een bestandslimiet van 15 MB. Bestanden van meer dan 15 MB moeten worden opgesplitst in verschillende bestanden, voordat je ze kan importeren in Gaia GPS.
Bij grotere bestanden kan het importeren langer duren
Als je zowel een GPX als een KML met dezelfde gegevens hebt, adviseren wij de GPX, omdat veel KML-bestanden de gegevens over snelheid en tijd van GPX niet hebben.

Bronnen om gegevens te vinden die je kan gebruiken:

1. Er zijn veel bronnen om GPX-gegevensbestanden met waypoint- en track-informatie te vinden die je kunt gebruiken in Gaia GPS.
  2. gaiagps.com heeft veel publieke tracks die je kunt toevoegen aan je gaiagps.com -account. Om een ​​openbare track toe te voegen, ga je naar het tabblad "Galerij", klik je op de naam van een bestand en klik je daarna op "Sync to Cloud" om het toe te voegen aan je gaiagps.com -account.
  3. EveryTrail.com heeft een groot archief van GPX-bestanden, net als mtbguru.com .