Met behulp van de Hoofdkaart op gaiagps.com

Er zijn vier pictogrammen in de linkerbovenhoek van de kaart:

1. Lagen: om je kaartbron te selecteren
  2. Overlays: schakel de weergave van publiekelijk gedeelde reizen, je tracks en waypoints, en verschillende POI's aan en uit
  3. Routepunt: plaats een Routepunt of een route
  4. Print: (Alleen voor GaiaPro)

Ook op de hoofdkaart:

1. Zoekbalk: vind plaatsen op naam of coördinaten (bijv. 39.0917,-120.0417 voor Lake Tahoe)
  2. Vizieren: zullen je geo-lokaliseren op basis van je internet verbinding
  3. Zoom pictogrammen: (+) en (-) symbolen zoomen in en uit vanuit het midden van de kaart
  4. Zet de openbare reisoverlays aan om openbare tracks toe te voegen aan je account
  5. Zoek avonturen in de buurt