Verminder batterijgebruik

We weten dat veel Gaia GPS gebruikers uitgebreide trips naar afgelegen gebieden nemen en hun iPhone of iPad batterijen moeten sparen.

Dingen die je kunt doen om de levensduur van de batterij van het apparaat te verhogen:

• Verlaag de helderheid
  • Het uitschakelen van de equalizer
  • Beperk je locatiediensten alleen tot Gaia GPS terwijl je aan het wandelen bent

Er zijn ook instellingen in Gaia GPS om energie te besparen:

• Uitschakelen van het opzoeken van de hoogte
  • Offline Modus : Als het "AAN" staat, zal de app niet meer gegevens downloaden met behulp van mobiele service of wifi
  • " Geen GPS tot activatie ": Als het "AAN" staat zal Gaia GPS je locatie niet opzoeken of je bewegingen bijhouden totdat je op de "Lokaliseer mij" knop drukt (lijkt op een vizier bovenaan de kaart) of totdat je een track opneemt.
  • Verklein het kompasband: De app zal locatie diensten gebruiken om je kompas richting te vinden

Apple heeft een handige site die manieren geeft om de batterij te besparen. Bovendien, heeft Adventure Alan een zeer informatieve website die verklaart hoe de iPhone te gebruiken als een GPS tracking device, inclusief gedetailleerde informatie over het verminderen van batterijgebruik.